CNC Strojevi

G5 Granit – Kompaktni Stroj za Glodanje

Granit i optički linearni sustav

Kompaktni središnji stroj za glodanje razvijen posebno za europsku stomatološku industriju. To je glodalica s potpuno automatskom izmjenom alata, sposobna izraditi bilo koji predmet (krunice, mostove, modele, vijčane mostove, abutmente, spojne šipke, kirurške stentove, itd.) od svih materijala (vosak, PMMA, razne smole, kompozitni materijal, prethodno sinterirani cirkonij ili aluminijev oksid, litijev disilikat, titan (razred 2 i 5), legura CoCr, itd.).

Čvrsta konstrukcija od pažljivo poliranog prirodnog granita, na tri osi (X, Y i Z) plus 2 rotacijske osi za kut glodanja. Kretanje je putem linearnih pokretača, koji uključuju precizne kuglične vijke, s povratom zazora. Svih 5 osi se kontinuirano interpoliraju i pomiču elektronski kontroliranim digitalnim motorima bez četkica, s automatskim upravljanjem strujom i položajem.

Optički linearni enkoderi (preciznost 1 = 0,001 mm) na osi X, Y i Z i apsolutni optički enkoderi na dvije rotacijske osi (preciznost 0,00012 rad) jamče trajnu preciznost.
Brzi držač diskova za standardne diskove (98,5 mm). Standardni spremnik alata s 20 pozicija i mogućnošću upravljanja duplikatima.

G5 Gloda sve materijale

Mokra obrada

Obrada tvrdih materijala kao što su titan i CoCr zahtijeva podmazivanje. Stroj ima dva filtera i spremnik s recirkulacijskom pumpom. Razina vode vidljiva je na PC tabletu.

Suha obrada

Materijali kao što je cirkonijev dioksid bolje se obrađuju suhom, ali prašina iz tih procesa štetna je za pokretne dijelove. Stoga je stroj opremljen hermetičkim zaštitnim mjehovima na svim osovinama. Povezivanje sa centralnim sustavom za usisavanje spriječit će ulazak prašine od strojne obrade u sustav.
Podijeli:
Pročitajte više o G5 stroju na: